Brda

Vremenska napoved sicer ni bila najbolj obetavna, a sva vseeno šla. Nad Karavankami so se vlekli sivi oblaki, vrhov Kamniško-Savinjskih Alpah se sploh ni videlo. Na Pokljuki je bilo sončno in brez oblačka. Gozdna cesta do izhodišča je bila še vedno prekrita s tanko plastjo ledu, med drevesi se je bleščalo nekaj zaplat snega, na parkirišču Pri Rupah pa je bil poleg najinega parkiran le še en avto.

Blejsko kočo na Lipanci sva dosegla v petinštiridesetih minutah in tudi tam ni bilo videti žive duše. Na planini je še vedno vladala popolna zimska idila in beli kupčki snega, izpod katerih so kukali borovci, so se prav kičasto lesketali v jutranjem soncu. Noge so se nama pogrezale v kašast sneg in do sedla tik pod vrhom Brd je bilo še debelo uro hoje. Ves napor je bil poplačan v trenutku, ko so se pred nama odprli najlepši vrhovi sosednjih gora in tudi tam sva bila vse do sestopa povsem sama.

Navzdol je šlo bistveno hitreje: znova se je izkazalo, da je prekrivalo za nahrbtnik mogoče uporabljati v različne namene, lisička pa je tudi tokrat prestala test.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja