Polhograjska: vzpon na Pasjo ravan

Mr. P. jo je prevozil že neštetokrat in že neštetokrat me je vprašal, če bi šla z njim. Doslej me ni ne vem kako hudo mikala – večkrat je bilo namreč govora o hudih klancih ter duhá in nogé ubijajoči strmini tik pod vrhom. Ko pa je preteklo soboto odprl svoj mali računalnik in mi pokazal, da sta tako zahtevnost kot tudi trajanje ture praktično identična tisti na Turjak, ki sva jo odvozila štirinajst dni prej, sem mu končno rekla ja.

Na glavno cesto proti Polhovem Gradcu sva se v izogib prometu priklopila šele za vasjo Gabrje, a na njej bilo pretirane gneče, tudi kolesarske ne, kar gre morda pripisati vzdrževalnim delom, skoraj gotovo pa tudi oblakom, iz katerih je vsake toliko rahlo popršil dež. Pri graščini v Polhovem Gradcu (kjer je tistega dne rekla ja vsaj še ena bejba) sva bila kot bi mignil in cesta, ki se je najprej po soteski, nato pa med cvetočimi travniki vila proti Črnemu vrhu, je bila naravnost fantastična. Serpentine niso bile prehude, razgled na gozdnate griče balzam za oči. V visoki travi so nažigali črički, v zraku sta se prepletala sladkobna vonja bezgovih in lipovih cvetov. Že res, da sta naju vmes prehitela dva zagrizenca na spoliranih karboncih (kar je, čeprav tega ne bo nikoli priznal, najbrž nekoliko zbilo Mr. P.-jev kolesarski ego), jaz pa sem bila na moji bleščeči Rozi v resnici kar ponosna nase. Pred strašnim zaključnim vzponom na ciljno Pasjo ravan se je cesta za nekaj kilometrov skoraj položila (pa tudi razpokala, kar je bilo pasje predvsem ob spustu), tistih notoričnih zadnjih par sto metrov pa v resnici sploh ni bilo tako groznih.

Na vrhu sem si malo za hec, malo pa tudi zares na dlan pritisnila kolesarsko štampiljko. Nisem bila povsem na koncu z močmi in pol energijske ploščice kasneje bi čisto lahko zvozila še kakšen manjši klanec. Očitno sem v boljši formi, kot sem si predstavljala. In očitno me bo, kljub temu, da tokrat ni podiral osebnih rekordov, Mr. P. od zdaj naprej še večkrat vzel s sabo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram @leapiskurjeva
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

www.vselepoinprav.si ©2016 | Wordpress theme by Matej Perko